اخبار استان ها ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - 3 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

کاهش میزان ازدواج، نبود مشوق‌های دائم العمر و مهاجرت به شهرها و شهرنشینی

معاون اجتماعی سپاه ثارالله (ع) شیراز گفت: رشد شهرنشینی یکی دیگر از عوامل کاهش موالید و جمعیت در کشور است.

عباس ستایش‌گو/ به گزارش پایگاه خبری کیمیای ایران آنلاین؛ سرهنگ دوم پاسدار دکتر «ابوذر خوبیاری» مسئول معاونت اجتماعی سپاه ثارالله(ع) شیراز و رییس مرکز مشاوره خانواده مهر ثارالله شیراز که در اجلاس اساتید سفیران جمعیت در تهران صورت گرفت، در ابتدا با اشاره به سخنان معظم له در خصوص افزایش جمعیت سخنانی را به شرح ذیل بیان داشت: این مسائل بایستی ترویج بشود. ازدواج بهنگام و بدون تأخیر یکی از کارهای لازم و واجب است؛ فرزندآوری و تکثیر نسل یکی از آن وظایف مهم و اساسی است که بایستی انجام بگیرد که هر دو‌ی اینها -هم ازدواج زودهنگام و بهنگام، و هم تکثیر نسل- جزو نیازهای حیاتی امروز کشور و فردای کشور است.(1399/11/15)

خوبیاری در خصوص اصلی‌ترین مانع رشد جمعیت در کشور گفت: علت اصلی اولیه افراد برای عدم‌تمایل به فرزندآوری، نگرانی از تأمین آینده فرزندان جدید و داشتن تعداد فرزندان کافی، بوده است. بخشی از این نگاه در واقع نتیجه سیاست‌های کنترل جمعیتی ما در سال‌های قبل و ترویج فرهنگ “دو فرزند کافی است” و ” فرزند کمتر، زندگی بهتر” است.

وی خاطرنشان کرد: در صورت ادامه روند فعلی در سال ۱۴٠۳ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور ما سالمند خواهند بود؛ یعنی به‌ازای هر سه نفر یک سالمند خواهیم داشت.

معاون اجتماعی سپاه ثارالله (ع) شیراز گفت: کاهش میزان ازدواج، نبود مشوق‌های دائم العمر و مهاجرت به شهرها و شهرنشینی را مهمترین عوامل کاهش موالید در کشور دانست.

خوبیاری با اشاره به روند کاهشی موالید در کشور گفت: این موضوع ابعاد مختلفی مثل موضوعات؛ معیشت و اقتصاد، سلامت روحی ،جسمی و روانی خانواده ها و آمادگی و… در این حوزه بررسی کرد.

وی بیان داشت: چند سالی است که در کشور شاهد روند کاهشی جمعیت بوده‌ایم و به نظر می‌رسد با وجود سیاست‌های جمعیتی هنوز نتوانسته‌ایم رشد جمعیت را به میزان کافی افزایش دهیم.

ایشان کاهش میزان ازدواج را یکی از عوامل مهم و اثرگذار بر روی این موضوع دانست و در ادامه گفت: با وجود سیاست‌گذاری‌های امر ازدواج در سال‌های قبل مثل افزایش وام، مشارکت خیرین، برگزاری ازدواج‌های ساده،جهیزیه رایگان و… هنوز شاهد کاهش میزان ازدواج‌ها هستیم که این روند روی موالید تاثیر گذار است.

وی رشد شهرنشینی را یکی دیگر از عوامل کاهش موالید و جمعیت در کشور دانست و گفت: جامعه ما به سمت جامعه شهری پیش رفته است و در جوامع شهری کم شدن موالید و کنترل فرزندآوری بیشتری نسبت به جوامع روستایی و سنتی وجود دارد. آمار مهاجرت‌های بالا و بی‌رویه از روستاها باعث شده جمعیت شهرنشینی بیشتر شود و یکی از ملزومات جوامع شهری هم کاش نرخ موالید است، ولی در جامعه روستایی چون زیرساخت‌های پرورش کودک توسعه نیافته است، نگرانی‌های کمتری هم در این خصوص به چشم می‌خورد. به همین دلیل در جوامع روستایی شاهد نرخ موالید بالا هستیم.

ابوذر خوبیاری، نبود مشوق‌های مادام‌العمر برای فرزندآوری را یکی دیگر از مشکلات این حوزه دانست و گفت: در کشور ما مشوق‌هایی که در نظر می‌گیرند کافی نیست ،وام ازدواج و کارهای مشابه نشان می‌دهد در عمل این مشوق‌ها به نتیجه مطلوب نرسیده است، به همین دلیل است که باید به سمت مشوق‌های مادام‌العمری برویم که اثرگذار باشد.

رییس مرکز مشاوره خانواده مهر ثارالله شیراز افزود: رشد جمعیت با شعار و کار تبلیغاتی اتفاق نمی‌افتد و می بایست به صورت جدی تر و با دلسوزی و تلاش مضاعف موضوع جمعیت و فرزندآوری را پیگیری کرد.

پایان خبر/

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − ده =