گروه اجتماعي _ اصفهان _ شبکههاي اجتماعي موجب شده پدر و مادر و فرزندان مدت زيادي از وقتشان را کنار هم اما دور از هم باشند. تداوم اين روش به مرور تمايل اعضا خانواده براي گفت وگو را کاهش ميدهد.
ملیکا قرمزی – به گزارش پایگاه خبری کیمیای ایران آنلاین ؛ تاثير شبکه هاي اجتماعي بر خانواده، هميشه هم مثبت نيستند. امروزه جوانان بيش از هميشه تحتتأثير فضاي اينترنت، شبکههاي اجتماعي و فناوريهاي نوين هستند. همچنين تعاملات منفي که در اين شبکهها اتفاق ميافتند هم بر والدين و هم بر فرزندان تأثير ميگذارند. بر اساس پژوهشهاي انجامشده، صفحات شبکههاي اجتماعي فرزنداني که رفتارهاي منفي با والدينشان دارند اغلب پر شده از مطالب غمناک يا خشمآميز. علاوه بر اين، وجود اين شبکهها به نوجوانان اين حس را منتقل ميکند که زمان کافي براي معاشرت با خانواده خود ندارند.
به طور کلي، شبکههاي اجتماعي ممکن است بر جنبههاي مختلف زندگي انسان از جمله کار، تحصيل، دوستي و روابط تأثير بگذارند. برخي از اين تأثيرات خيلي زود خود را نشان ميدهند، اما برخي ديگر تأثيرات ماندگاري هستند که فوري آشکار نميشوند. در ادامه به مهمترين تأثيرات منفي شبکههاي اجتماعي بر خانواده اشاره ميکنيم.
شبکههاي اجتماعي موجب شده پدر و مادر و فرزندان مدت زيادي از وقتشان را کنار هم اما دور از هم باشند. تداوم اين روش به مرور تمايل اعضا خانواده براي گفت وگو را کاهش ميدهد. از طرفي سرگرمي پدر و مادرهاي امروزي و بچهها نسبت به قبل بيشتر شده که اين امر حرفهاي مشترک آنها را کاهش و در نتيجه رغبت شان را براي گفت وگوهاي خانوادگي کم کرده است.
روانشناسان و مشاوران خانواده بر اين نکته تأکيد دارند که کم شدن ساعت گفت و گو، نداشتن مهارت گفت و گو براي ابراز محبت يا حل و فصل اختلافات باعث بروز مشکلات عديده خانوادگي و در نهايت نارضايتي از زندگي مشترک بين زوجين شده است.
همچنين پژوهشهاي مختلف نشان ميدهد که استفاده بيش از حد از شبکههاي اجتماعي تأثير منفي بر روابط عاطفي و ازدواج افراد دارد. حضور بيش از حد در اين پلتفرمهاي آنلاين موجب افزايش مسائلي مانند خيانت، حسادت و در نتيجه طلاق ميشود. افراد بيشتر وقت خود را در اين شبکهها سپري ميکنند و زماني براي تعامل با همسرانشان باقي نميماند.
راهکارهايي براي مقابله با تأثيرات منفي شبکههاي اجتماعي
تأثيرات منفي شبکههاي اجتماعي کم نيستند. ما فقط به بخشي از آنها اشاره کرديم. البته براي مقابله با تأثيرات منفي اين ابزارهاي مدرن راهکارهايي هم وجود دارد، از جمله:
1-حواستان به مدت زماني که در شبکههاي اجتماعي ميگذرانيد باشد، چراکه حضور بيش از حد در اين شبکهها در نهايت باعث منزويشدن شما ميشود. اين شبکهها ميتوانند خطري براي سلامت روان باشند.
2-از اطلاعات مفيد شبکههاي اجتماعي بيشتر استفاده کنيد.
3-زمان بيشتري را با خانواده خود بگذرانيد، بيشتر از حضور در شبکههاي اجتماعي.
4-سعي کنيد ميان زندگي واقعي خود و حضور در شبکههاي اجتماعي تعادل برقرار کنيد.
در پايان بايد متذکر شويم که اينترنت و شبکههاي اجتماعي هميشه هم مضر نيستند. امروزه با وجود اين ابزارهاي مدرن معاشرت و تعامل با دوستان و اعضاي خانواده بسيار راحتتر از قبل شده است. تنها با کليککردن روي صفحهنمايش تلفن همراه ميتوانيم با دورترين عزيزانمان صحبت کنيم. بنابراين با اندکي مديريت زمان و ايجاد تعادل در تعاملات حقيقي و مجازي ميتوان از مزاياي اين شبکهها بهره برد.