نفت و انرژی ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - 2 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

فشار مضاعف به شبکه‌های انتقال برق با افزایش دمای هوا کشور

افزایش تقاضای مصرف برق به مرز ۸۰ هزار مگاوات که به‌دنبال افزایش شدید دما رخ داده است، فشار سنگینی به شبکه‌های انتقال توزیع، انتقال و فوق توزیع وارد می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری کیمیای ایران آنلاین؛ کره زمین نسبت به پیش از انقلاب صنعتی ۱.۶۳ درجه سانتی‌گراد افزایش دما را ثبت کرده است و ایران بر اساس رکوردهای جهانی در سال گذشته ۱.۰۳ سانتی‌گراد افزایش دما را نسبت به میانگین بلند مدت تجربه کرده است و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این عدد افزایش پیدا کند، همچنین با هر یک درجه افزایش دمای هوا در کشور ۱۸۰۰ مگاوات به بار شبکه افزوده خواهد شد.

مسعود صادقی، کارشناس صنعت برق پیرامون افزایش بی‌سابقه دما در فصل گرم سال جاری و نقش این رخداد در تحمیل فشار سنگین به شبکه‌های انتقال، توزیع و فوق توزیع کشور اظهار کرد: تقاضای مصرف برق در فصل گرم سال جاری به مرز ۸۰ هزار مگاوات رسیده است و این میزان تقاضا در کنار افزایش شدید دمای هوا فشار سنگینی را به شبکه سراسری برق در بخش‌های مختلف اعم از انتقال توزیع و فوق توزیع وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه سطح آمادگی شبکه سراسری برق کشور قابل قبول ارزیابی می‌شود، اضافه کرد: به صورت شبانه‌روزی حدود ده هزار نفر در نقاط مختلف کشور در حوزه انتقال و توزیع برق در حال فعالیت هستند که این تلاش‌ها موجب شده است با وجود مشکلاتی همچون افزایش بار شبکه و دمای بالای هوا میزان شکایت‌ها نسبت به سال‌های گذشته کاهشی باشد.

این متخصص صنعت برق بر لزوم نوسازی و مقاوم‌سازی شبکه‌های برق در سراسر کشور تأکید کرد و در همین رابطه عنوان کرد: موضوع مهمی که باید به آن توجه کرد این است که صرف تعمیر و نگهداری از شبکه انتقال برق برای حفظ پایداری کافی نیست و لازم است در سال‌های آینده سرمایه‌گذاری‌های جدیدی به‌منظور نوسازی و مقاوم‌سازی شبکه سراسری صورت گیرد.

صادقی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: با هر درجه افزایش دما ۱۸۰۰ مگاوات به میزان مصرف برق کشور اضافه می‌شود و همین موضوع نشان می‌دهد مدیریت مصرف یکی از ابزارهای مهمی است که لازم است با هدف حفظ پایداری شبکه سراسری برق در دستور کار قرار داشته باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیشترین میزان برق کشور در بخش‌های غیرمولد به مصرف می‌رسد، اضافه کرد: لازم است در کنار برنامه‌ها و اقداماتی همچون نصب کنتورهای هوشمند و رویکردهای تشویقی که برای مدیریت مصرف تقاضا صورت می‌گیرد، از مکانیزم قیمت‌گذاری اوج بار نیز به‌عنوان یک ابزار کنترلی در قبال مشترکان پرمصرف استفاده شود.

پایان خبر/

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × چهار =