ملیکا قرمزی – به گزارش پایگاه خبری کیمیای ایران ، به نفل از خبرگزاری فارس – این روزها شهر اصفهان با نزدیک شدن به اربعین، حال و هوای حسینی به خود گرفته است. هیچ کوچه، پسکوچهای در شهر نیست که نشانی از محرم در خود نداشته باشد. این تنها به دلیل محبتی که قرنهاست خداوند از امام حسین(ع) در دل مردم این سرزمین نهاده و نه تنها خاموشی ندارد بلکه روز به روز بر حرارت آن افزوده میشود.عدهای از جاماندگان اربعین اقدام به برپایی مواکب سیار برای خدمترسانی و پذیرایی از عزاداران حسینی و نیازمندان میکنند. عدهای هیاتهایی را احیا میکنند که ویژه ماه محرم و صفر است. عدهای هیأتهای هفتگی خود را مزین به پرچم اباعبدالله و نمادهای عاشورایی میکنند. اهالی مسجد، این مکان مقدس را مزین به نمادهای حسینی و عاشورایی میکنند. ایجاد نمایشگاهها و ماکتهای ویژه ماه محرم که بازسازی تاریخی رویداد عاشوراست از دیگر اقدامات هنری و خودجوش مردم عزادار در این روزهاست.
چند شبی است که دوباره صدای نوحه موکب سر خیابان شنیده میشود و مرا با ندای «لبیک یا حسین» مشتاق شرکت در عزاداری سرور و سالار شهیدان میکند.خیمه و موکب حضرت ابوالفضل(ع)، مملو از جمعیت عزادار است. خادمان مشغول پذیرایی از عزادارانی هستند که خود را با خوردن یک استکان چای روضه بیمه حضرت ابوالفضل(ع) میکنند.جعفری یکی از خادمان در مورد برپایی موکب میگوید: موکب حضرت ابوالفضل(ع) سه سال است که برپا میشود و بنا بر وصیت مادربزرگی که به رحمت خدا رفته، وسایل منزلش را فروختیم و اسباب و وسایل موکب را فراهم کردیم.وی افزود: نذورات موکب را اهالی محل تامین میکنند. در این سه سال با ناهار روز اربعین از مردم پذیرایی کردیم و امسال هم با عنایت خداوند، شام اربعین در خدمت مردم هستیم.جعفری در مورد برنامههای جانبی موکب گفت: در کنار موکب برنامههایی برای کودکان و نوجوانان داریم. کودکان میتوانند نقاشی بکشند و بازی کنند. نوجوانان هم در کارهای موکب از قبیل پخش نذورات، جمع کردن استکانها و شستن آنها به ما کمک میکنند. این خادم میگوید: اگرچه ما از پیادهروی اربعین جاماندهایم، اما با خدمت در موکب حضرت ابوالفضل(ع) دلمان را در بینالحرمین با گنبد و بارگاه آنحضرت پیوند میزنیم.
حضور پرشور بانوان و کودکان در این موکب توجه مرا جلب میکند.خانم موسوی یکی از بانوان فعال در این موکب میگوید: ما بیشتر به صورت فامیلی در کنار این موکب جمع میشویم. سفره صلوات و یاعلی هم داریم. بیشتر نذورات این موکب را خانوادههای فامیل فراهم میکنند.وی افزود: ما چند موکب فامیلی دیگر هم در سطح شهر داشتهایم که در دهههای دیگر ماه محرم برپا شده است. در این موکبها با عزاداری سیدالشهدا و حضرت ابوالفضل، صله رحم هم بجا آورده میشود.موسوی میگوید: فرزندان ما با حضور در این مراسم از نزدیک با مکتب امام حسین(ع) اشنا میشوند.خانم فاتحی با یک سینی چای در دست نزد من میآید و میگوید: بفرمایید چای! بعد از خوردن چای از خانم فاتحی در مورد شور و اشتیاق بچهها پرسیدم و او اینگونه گفت: بچههای ما شور و شوق بیشتری نسبت به برپایی موکب پیدا کردهاند و حتی هر شب زودتر از ما آماده میشوند تا به موکب بیایند و برای چیدن وسایل موکب به بزرگترها کمک کنند.وی افزود: حضور کودکان و نوجوانان در موکب نشان دهنده ارادت خاص آنها به امام حسین(ع) است و تاثیر زیادی در زندگی آنها هم گذاشته است. بچههای ما بسیار معتقد و پایبند هستند و در این ایام با شرکت در این مراسم ارادت خود را به امام حسین(ع) نشان میدهند.
این موکب علاوه بر اینکه محفلی برای عزاداری است، صلهرحم و تجدید دیدار خانوادگی را هم به همراه دارد. بسیاری از کسانی که به این موکب میآیند، گوشهای از زندگی خود را مدیون حاجتی هستند که از صاحب این موکب حضرت ابوالفضل(ع) گرفتهاند.تمام این فعالیتها نشان میدهد که هر کدام از محبان اهلبیت(ع) علاقه دارند سهمی معنوی از ماه محرم داشته باشند و بلکه باید گفت قصد دارند به نحوی خود را به پیشگاه اباعبدالله (ع) عرضه کنند و رفتاری محبتآمیز در قبال محبوب خود به خرج دهند.اصفهان با وجود آداب و آیینهای اصیلی که برخاسته از فرهنگ کهن ایرانی است، از پیشگامان اصلی سوگواری در ماههای محرم و صفر در کشور محسوب میشود.