هوش مصنوعی عنوانی است که در حال حاضر بیش از هر عنوان دیگری سرفصل آموزش ها و موضوعات گفت گوی روز شده است. بسیاری از طراحان، کلیپ سازان، افرادی که در تولید محتوا فعالیت دارند و ... نگران پر رنگ شدن این عنوان و فعالیتش هستند که سایه خود را بر خلاقیت آنها خواهد انداخت. اما آیا واقعا باید نگران چنین موضوعی بود؟ آیا این هوش مصنوعی صرفا ابزاری برای جایگزین شدن فعالیت بشر است؟ ارتباطات از این مقوله فاصله دارد یا آن را هم تحت شعاع قرار می دهد؟
به گزارش پایگاه خبری کیمیای ایران آنلاین،در این رابطه با سعید نوها مدیر روابط عمومی و امور بین الملل بخش خصوصی و عضو انجمن روابط عمومی ایران به گفت و گو نشستیم و نظر او را در خصوص نقش هوش مصنوعی در روابط عمومی ها جویا شدیم که در ادامه با هم می خوانیم.
وی در ابتدا گفت: هوش مصنوعی در حقیقت ابزاری هوشمند برای بهینه سازی و انجام وظایف طراحی شده است و با آنچه در فیلم های علمی تخیلی به نمایش گذاشته می شود تا سرکش بودن تکنولوژی را نشان دهد، متفاوت است.
نوها تاکید کرد: رسانه ها و روابط عمومی ها نقش سازنده ای برای دستیابی عموم مردم به این فناوری هوش مصنوعی دارند و می توانند مفهوم پیچیده و دید منفی نسبت به این ابزار را باز و ساده کنند.
وی با اشاره به اینکه برای شرکت های هوش مصنوعی قدرتمند کردن روابط عمومی ها یک تجارت هوشمندانه محسوب می شود گفت: روابط عمومی ها با توجه به ساختار وجودی فعالیتشان می توانند از ارتباطات انسانی برای ساده کردن نحوه عملکرد ابزارهای هوش مصنوعی و شکل دهی درک و پذیرش عمومی استفاده کنید.
این کارشناس روابط عمومی عنوان کرد: لازم است تصورات غلط و ترس های رایج فعالان علمی و هنری را کنترل کرد، مسلما این ابزاری هوشمند صرفا کمک دهنده در راه پیشرفت فعالیت های بشری هستند نه جایگزین و چه بسا با خلاقیت انسانی می توان بهره بیشتری از آنها گرفت.
نوها ادامه داد: ما باید اعتماد سازی ایجاد کنیم و دستیابی به پذیرش گسترده به عهده متخصصان روابطعمومی است که به روشی اخلاقی به مردم در مورد هوش مصنوعی آموزش دهند و از صداقت و اطمینان در پیامرسانی اطمینان حاصل کنند.
وی بیان داشت: بهبود ارتباطات انسانی و ارائه پیشرفت های هوش مصنوعی یک دارایی تجاری ارزشمند در جامعه محسوب می شود.
این کارشناس روابط عمومی به مزایای استفاده از هوش مصنوعی در ساختار روابط عمومی ها اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی می تواند فعالیت هایی همچون تجزیه و تحلیل داده ها، گزارش و مدیریت رسانه های اجتماعی را انجام دهد تا متخصصان روابط عمومی ها زمان بیشتری را برای تمرکز بر فعالیت های استراتژیک خود داشته باشند.
نوها اضافه کرد: هوش مصنوعی میتواند برای ایجاد محتوای شخصیسازیشده برای مخاطبان مختلف استفاده شود و به جذب مخاطبان و ایجاد روابط قویتر کمک کند و در حقیقت با استفاده از هوش مصنوعی به طور استراتژیک، متخصصان روابطعمومی میتوانند کارآمدتر، موثرتر و موفقتر باشند.
وی در پایان اظهار داشت: هوش مصنوعی به سرعت در حال تبدیل شدن به یک فناوری کلیدی در بسیاری از صنایع است و پتانسیل زیادی برای بهبود زندگی ما دارد، اما مهم است که به طور مسئولانه توسعه و استفاده شود و با آگاهی از خطرات، ساختن سیستمهای هوش مصنوعی به طور مسئولانه و سرمایهگذاری در شرکتهایی که به هوش مصنوعی مسئولانه متعهد هستند، میتوانیم به اطمینان از اینکه هوش مصنوعی برای خیر استفاده میشود، کمک کنیم.