بین المللی ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - 2 هفته پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0
هفتصد و نودمین روز از حمله روسیه به اوکراین

تنش شدید میان روسیه و غرب درباره اعزام نیرو به اوکراین/ تصرف دو منطقه دیگر اوکراین توسط ارتش روسیه

هفتصد و نودمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

واکنش کرملین به اتهام دخالت روسیه در سوءقصد به جان زلنسکی

سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه (کرملین) از اظهارنظر درباره بیانیه کی‌یف در مورد تدارک عوامل روسیه برای سوءقصد به جان ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین خودداری کرد و گفت: اطلاعات سرویس امنیت کی‌یف نمی‌تواند واقعی تلقی شود.

دیمیتری پسکوف روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: من اصلاً نمی‌توانم در این‌باره اظهار نظری داشته باشم.

وی اظهار داشت: اطلاعاتی که از سرویس امنیت اوکراین منتشر می‌شود، به سختی می‌تواند درست تلقی شود، بنابراین من نمی‌توانم چیزی بگویم.

سرویس امنیت اوکراین روز سه‌شنبه از بازداشت دو سرهنگ اداره امنیت دولتی این کشور خبر داد و گفت: آنها در حال آماده‌سازی سوءقصد به ولودیمیر زلنسکی بودند.

بنا بر اعلام این سرویس، برنامه های این افراد شامل زیرنظر گرفتن زلنسکی و سایر مقامات عالی رتبه اوکراینی بود.

بر اساس این گزارش، در میان مقامات مورد هدف، واسیلی مالیوک رئیس سرویس امنیت اوکراین و کریل بودانوف رئیس اداره اطلاعات اصلی وزارت دفاع این کشور بودند.

بنا بر اعلام سرویس امنیت اوکراین،‌ این ماموران قرار بود اصابت یک حمله موشکی به هدف را هدایت کنند و در صورت لزوم از یک پهپاد کامیکادزه استفاده کنند.

مجارستان: پیروزی اوکراین بر یک قدرت هسته‌ای غیرممکن است

وزیر خارجه مجارستان با بیان اینکه این کشور به ناتو سلاح نخواهد فرستاد، گفت پیروزی اوکراین بر روسیه به عنوان یک قدرت هسته‌ای غیرممکن است.

«پیتر سیارتو» وزیر خارجه مجارستان با انتقاد از باور کشورهای ناتو مبنی بر ممکن بودن پیروزی اوکراین بر روسیه با دریافت تسلیحات مضاعف، گفت اوکراین نمی‌تواند در چنین وضعیتی یک کشور هسته‌ای را شکست دهد.

او در ویدیویی که در فضای مجازی منتشر کرد، گفت: «پیشنهاد جدید ناتو حول این محور بنا شده که اوکراین تا پیروزی به جنگ ادامه دهد. انگلیس و ناتو پایان این جنگ را در یک نتیجه نظامی می‌بینند که دستیابی به آن ممکن نیست و احتمال به‌وقوع‌پیوستن آن بسیار ناچیز و حتی به‌دور از واقع‌گرایی است.»

وزیر خارجه مجارستان با بیان اینکه نمی‌توان این مناقشه را در میدان نبرد حل‌وفصل کرد، گفت: اوکراین نمی‌تواند در این جنگ پیروز شود. نمی‌توان در چنین جنگی یک قدرت هسته‌ای را شکست داد.

او همچنین گفت مجارستان در گسترش ناتو در جناح شرقی، ارسال سلاح به کی‌یف و آموزش نیروهای مسلح اوکراین شرکت نخواهد کرد.

سیارتو گفت: «مجارستان سمت این اقدامات نخواهد رفت. سربازان ما در چنین ماموریت‌هایی شرکت نکرده و اجازه انجام چنین اقداماتی را هم در خاک مجارستان نمی‌دهیم. ما همچنین می‌خواهیم خود را درگیر تامین مالی از این تصمیم نکنیم.»

لیتوانی: طرحی برای اعزام سربازانمان به اوکراین داری

نخست وزیر لیتوانی در پی انتشار گزارشها درباره شروع برنامه اعزام ۱۵۰۰ سرباز فرانسوی به اوکراین گفت، دولت او نیز اعزام سربازان لیتوانیایی به اوکراین برای یک ماموریت آموزشی را در دست بررسی دارد.

روز دوشنبه گزارش شد فرانسه اولین گروه از نیروهای خود را به طور رسمی به اوکراین اعزام کرده و آنها برای پشتیبانی از تیپ مکانیزه ۵۴ مستقل اوکراین در «اسلاویانسک» مستقر شده‌اند.

بر اساس گزارش روزنامه «ایژیا تایمز» سربازان فرانسوی از هنگ ۳ پیاده‌نظام زیر مجموعه فرماندهی لژیون نیروهای فرانسه به اوکراین اعزام شده‌اند. بر اساس این گزارش «استفن براین» معاون سابق وزیر دفاع آمریکا در امور سیاستگذاری ادعا کرد تعداد نیروهای اولین گروه از سربازان فرانسوی اعزام شده به اوکراین حدود ۱۰۰ نفر است و این صرفا اولین مرحله از برنامه اعزام ۱۵۰۰ سرباز لژیون فرانسوی به اوکراین است.

با این وجود وزارت خارجه فرانسه با تکذیب اظهارات این مقام دفاعی سابق آمریکا درباره اعزام نظامیان فرانسه به اوکراین، گفت پاریس هیچ سربازی را به کی‌یف نفرستاده است.

«اینگرید سیمونیت»، نخست وزیر لیتوانی در مصاحبه‌ با روزنامه فایننشال تایمز فاش کرد دولت او نیز مجوز اولیه پارلمان برای استقرار نیروهای نظامی در اوکراین در راستای تقویت پشتیبانی نظامی خود از کی‌یف را دریافت کرده اما کی‌یف هنوز برای این موضوع درخواست رسمی نداده است.

سیمونیت با تاکید بر موضع تحریک آمیز خود در حمایت از اعزام نیروهای نظامی به اوکراین مدعی شد: «اگر ما قرار بود ملاحظه پاسخ روسیه به آن را بکنیم دیگر نمی‌توانستیم هیچ چیزی به اوکراین بفرستیم.»

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =